Друк

Лідер ринку з перевезення нафтопродуктів звернувся до allTax юридичні та податкові радники стосовно зупинення реєстрації податкових накладних на загальну суму 2,27 млн. гривень.

* * * * *

Експертиза: команда allTax юридичні та податкові радники вивчила документи та повідомили клієнта, що податкові накладні знаходяться на стадії зупинення реєстрації. Клієнт отримав лише першу квитанцію про зупинення реєстрації податкових накладних в якій містилася пропозиція надати додаткові пояснення та документи до державної податкової інспекції (далі – ДПІ) відповідного району. Після подання пояснень до ДПІ, необхідно чекати на отримання другої квитанції про результати розгляду поданих пояснень, оскільки саму квитанцію № 1 про зупинення реєстрації податкових накладних оскаржити до суду не можливо (ст. 201.16.3 Податкового кодексу України). Отримавши документи від платника податків, ДПІ передає їх на розгляд до комісії Державної фіскальної служби України (далі – ДФС України).

Якщо ДФС України не надає відповідь платнику податків протягом 5 днів з дня подання документів до ДПІ, то платнику податків необхідно звертатися до адміністративного суду з позовною заявою про зобов’язання вчинити дії, а саме:

1. Зобов’язати ДФС України розглянути подані пояснення.

2. Зобов’язати ДФС України, за результатами розгляду документів, надати відповідь платнику податків протягом строку визначеного законом.

Зазвичай, ДФС України, отримавши документи з суду, не буде чекати винесення остаточного рішення по справі, розгляне подані пояснення та надасть відповідь платнику податків.

* * * * *

З метою забезпечення умов конфіденційності, інформація про клієнта не розголошується. Консультування лідера ринку з перевезення нафтопродуктів здійснював податковий радник allTax юридичні та податкові радники  Артем Середа.

* * * * *

International Tax Review (World Tax) рекомендує allTax в податковій практиці та трансфертному ціноутворенні

Артем Середа проходить літній курс в Sophia Antipolis Universite d’Ete, Nice, France (Cофі Антіполіс Університе д’Ете Ніцца, Франція)

allTax вступає в земельний спір з Міністерством Оборони України за 640 гектарів землі