Контакти:

01001, Україна, м.Київ,

Майдан Незалежності, 2

тел. +38 044 229 75 83

Публікації

Оподаткування медичних клінік, закладів охороно здоров’я та приватних лікарів: ПДВ, прибуток, суд...

Останні законодавчі зміни торкнулися майже всіх галузей української економіки: реформа освіти, ре...


Детальніше...
Повернення обладнання для майнингу після його вилучення під час обшуку

Обшук пройшов для правоохоронців успішно. Обладнання для майнингу було знайдено та вилучено. Чи є...


Детальніше...

Семінари

Особливості проведення податкових перевірок 2015

План семінару:

1. Неофіційні правила, якими керуються працівники фіскальних (податкових) органів ...


Детальніше...
Захист бізнесу від контролюючих та правоохоронних органів

План семінару:

1. Основні принципи захисту підприємств у відносинах з контролюючими та правоохоро...


Детальніше...

Підписатися на новини

allTax юридичні та податкові радники вступило в трудовий спір з Райффайзен Лізинг Аваль стосовно поновлення одного з працівників на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Засідання неодноразово відкладалися у зв’язку з необхідністю витребування додаткових доказів та їх надсилання до суду.

Райффазйниг Лізинг Аваль стверджувало про те, що звільнення було законним, так як на момент звільнення у ТОВ «Райффайзен Лізинг Аваль» не було вакантної посади, яку б могли запропонувати звільненому працівникові. Але партнер allTax Артем Середа заявив клопотання про витребування з Державної фіскальної служби інформацію про наявність у ТОВ «Раййфайзен Лізинг Аваль» осіб, що перебували у відпустці по догляду за дитиною, та інформації стосовно того, чи приймало ТОВ «Райффайзен Лізинг Аваль» нових працівників на роботу (і чи здійснювалися на них відрахування до бюджету (податки, ЄСВ) протягом того часу як Клієнта було повідомлено про скорочення штату і самим звільненням. Також Артем Середа надав лист-відповідь ТОВ «Райффазен Лізинг Аваль», який був адресований одному з працівників, в якому зазначалося, що вакантні посади були, і такі вакантні посади відповідали кваліфікаційному рівню працівника, якого було звільнено. Суд об’єктивно оцінив докази в їх сукупності. За результатами розгляду справи суд першої інстанції виніс рішення в резулятивній частині якого зазначив (витяг): «Позовну заяву задовольнити. Поновити ОСОБА_3 на попередній роботі на посаді у ТОВ «Райффайзен Лізинг Аваль» і в цій частині допустити негайне виконання рішення суду на підставі п. 4 ч. 1 ст.367 ЦПК України. Стягнути з ТОВ «Райффайзен Лізинг Аваль» на користь ОСОБА_ 3 оплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу в період з 18 липня 2016 року по 16 лютого 2017 року в розмірі 104 886 грн. 11 коп.» Таким чином майже всі позовні вимоги було задоволено: працівника було поновлено на роботі та стягнуто з ТОВ «Райффайзен Лізинг Аваль» компенсацію в розмірі 0,1 млн. гривень. Про перегляд рішення суду в апеляційному порядку на сайті компанії буде повідомлено додатково. Захист інтересів працівника в суді здійснює партнер allTax Артем Середа.

* * * * *

Про ТОВ "Райффайзен Лізинг Аваль": засновниками ТОВ «Райффайзен Лізинг Аваль», відповідно до даних українського реєстру юридичних осіб, є ПАТ «Райффайзен Банк Аваль», адреса: м. Київ, вул. Лєскова, 9, код ЄДРПОУ 143 05 59 09 та ТОВ «Райффайзен-лізинг Інтернаціональ» (Австрія), адреса: ам. Штадтпарк, 9, Відень, Австрія.

* * * * *

Коментар партнера allTax Артема Середи щодо перемоги в суді над Raiffaisen Leasing Aval: «Райффайзен Лізинг Аваль був сильний, їх юристам потрібно віддати належне. Вони провели цей процес на висоті. На деяких засіданнях здавалося, що їх позиція сильніша і більш аргументована. Але навички ведення судових процесів дають можливість ситуацію вирівнювати, посилювати і перемагати, навіть в тих справах, які з самого спочатку програшні. Боротися з суперником переважаючим тебе по імені і чисельності, - приємно, а перемагати ще приємніше. У таких справах є чому повчиться навіть досвідченим юристам».