Контакти:

01001, Україна, м.Київ,

Майдан Незалежності, 2

тел. +38 044 229 75 83

Публікації

Оподаткування медичних клінік, закладів охороно здоров’я та приватних лікарів: ПДВ, прибуток, суд...

Останні законодавчі зміни торкнулися майже всіх галузей української економіки: реформа освіти, ре...


Детальніше...
Повернення обладнання для майнингу після його вилучення під час обшуку

Обшук пройшов для правоохоронців успішно. Обладнання для майнингу було знайдено та вилучено. Чи є...


Детальніше...

Семінари

Особливості проведення податкових перевірок 2015

План семінару:

1. Неофіційні правила, якими керуються працівники фіскальних (податкових) органів ...


Детальніше...
Захист бізнесу від контролюючих та правоохоронних органів

План семінару:

1. Основні принципи захисту підприємств у відносинах з контролюючими та правоохоро...


Детальніше...

Підписатися на новини

Відносно одного з лідерів агропромислового сектору економіки було розпочато декілька судових процесів стосовно стягнення заборгованості за договорами поставки на загальну суму понад 0,5 млн. гривень. Постачальник звернувся до Agrarsis з позовом про стягнення заборгованості за поставлену продукцію, яку, як пояснив керівник Agrarsis, фактично поставлено не було, а товаро-транспортні накладі було підроблено недобросовісним постачальником.

Рішенням господарського суду першої інстанції позов було задоволено, а з Agrarsis було стягнуто заборгованість за договором поставки. Враховуючи складність спору Клієнт вирішив звернутися до allTax юридичні та податкові радники. Судовий спір ускладнювався тим, що контрагент зі слів Клієнта підробив підписи на товаро-транспортних накладних. В суді першої інстанції, недобросовісний постачальник продукції показав оригінали товаро-транспортних накладних суду для звірки, але після заявлення відповідачем клопотання про призначення почеркознавчої експертизи, постачальник не зміг надати суду оригінали накладних для проведення експертизи. Господарським судом першої інстанції витребовувалися оригінали товаро-транспортних накладних у постачальника, але їх до суду надано не було. Незважаючи на ненадання постачальником оригіналів документів, господарський суд першої інстанції виніс рішення не на користь Клієнта.

* * * * *

Експертиза: дослідивши матеріали справи, судовим адвокатом allTax юридичні та податкові радники було акцентовано увагу суду на тому, що сторона, яка подає документи відповідно до ч. 1 ст. 33 ГПК України, має довести не лише наявність оригіналів таких документів, а й той факт, що підписи на них є оригінальними та належать особам, що зазначені в документах. Враховуючи, що недобросовісний постачальник не надав оригінали документів для проведення експертизи, судовий адвокат allTax юридичні та податкові радники запропонував суду апеляційної інстанції залишити позов без розгляду на підставі п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України, у зв’язку з тим, що позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору. *

* * * * *

Судові слухання по справі тривають. Про результати розгляду справи прес-служба allTax буде повідомляти на сайті. Консультуванням Agrarsis стосовно судового спору здійснює експерт allTax юридичні та податкові радники Віктор Середа. Підготовку додаткових пояснень до господарського суду апеляційної інстанції здійснює Артем Середа.