Контакти:

01001, Україна, м.Київ,

Майдан Незалежності, 2

тел. +38 044 229 75 83

Публікації

Оподаткування медичних клінік, закладів охороно здоров’я та приватних лікарів: ПДВ, прибуток, суд...

Останні законодавчі зміни торкнулися майже всіх галузей української економіки: реформа освіти, ре...


Детальніше...
Повернення обладнання для майнингу після його вилучення під час обшуку

Обшук пройшов для правоохоронців успішно. Обладнання для майнингу було знайдено та вилучено. Чи є...


Детальніше...

Семінари

Особливості проведення податкових перевірок 2015

План семінару:

1. Неофіційні правила, якими керуються працівники фіскальних (податкових) органів ...


Детальніше...
Захист бізнесу від контролюючих та правоохоронних органів

План семінару:

1. Основні принципи захисту підприємств у відносинах з контролюючими та правоохоро...


Детальніше...

Підписатися на новини

Зупинення реєстрації податкових накладних змусили добросовісних платників податків шукати захисту своїх прав в українських судах, а також вирішувати проблему шляхом звернення до народних депутатів України з метою удосконалення податкового законодавства. Команда allTax юридичні та податкові радники відгукнулася на численні запити від клієнтів стосовно вдосконалення податкового законодавства та розробила власний законопроект щодо внесення змін до Податкового кодексу України стосовно зупинення реєстрації податкових накладних.

Законопроект має на меті захистити права покупців товарів/послуг та надати їм такі ж права, які мають продавці товарів/послуг у випадку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку корегування.

В Пояснювальній записці до законопроекту викладено короткий зміст проблеми, з якою зіштовхуються покупці товарів/послуг. Парламенту запропоновано наділити покупця товару/послуги такими самими функціями, які має продавець щодо:

1. Отримання інформацію про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку корегування.

2. Подання пояснень та додаткових документів до комісії ДФС України які спростовують ризиковість операції.

3. Оскарження відмови в реєстрації податкової накладної/розрахунку корегування. Проект закону направлений до комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

* * * * *

Коментар, керуючого партнера allTax юридичні та податкові радники Віктора Середи стосовно поданого законопроекту:

«В своїй діяльності команда allTax керується гаслом: «Що ми можемо зробити для покращення бізнес-середовища в Україні і світі?» Тому, корпоративна соціальна відповідальність є складовою роботи allTax юридичні та податкові радники. Ми не може стояти осторонь проблем клієнтів. Метою діяльності allTax є створення нової правової культури, в якій юристи та податкові радники мають подавати Парламенту законодавчі ініціативи, направлені на вдосконалення та полегшення ведення бізнесу в Україні».

* * * * *

Законопроект підготовлено в рамках Pro bono проекту «Законотворчі ініціативи allTax». Авторами законопроекту виступили: Віктор Середа, Артем Середа, Вікторія Ярошенко.

* * * * *

allTax вступає в земельний спір за 40 гектарів землі з Прокуратурою Хмельницької області

allTax консультує найбільшого автомобільного імпортера України стосовно податкового спору з ДФС стосовно податкових штрафів на суму понад 850 тис

Успішне представництво в Вищому адміністративному суді в податковому спорі. Скасовано податкове рішення-повідомлення на 1 млн. гривень